2011. június 24., péntek

Kiállitás a Mural Moral Mező egyhetes alkotótáborából


A Murál Morál Mező egyhetes alkotótábora a végéhez közeledik, rengeteg érdekes, színes alkotással zárjuk a gyárvárosi és Hősök terei gyerekekkel és fiatalokkal való munkát.
Az alkotásokat szeretnénk minél több érdeklődőnek megmutatni kiállítás formájában, melyet
2011.június 25-én szombaton 10 órakor nyitunk meg a Zenész Ifjúsági Otthon nagy koncerttermében.

A különféle technikákkal és méretben készült rajzok és festmények július 20-ig láthatók majd a ZION-ban.

Szeretettel várunk a megnyitóra!

Ha van olyan ismerősöd, akit érdekelhet, hívd meg a kiállításunkra!
Köszönjük!

A Murál Morál Mező nevében:
Katona Kriszta

2011. június 21., kedd

Szavazz, hogy legyen angyalunk!

A Vodafone Magyarország csr tevékenységképp hirdetett egy pályázatot. Ebben úgy támogatnak egy szervezetet, hogy angyalt adnak melléjük, akinek a fizetését egy éven keresztül támogatják, hogy valami remek projektet valósítson meg. A mi angyalunk Tasnádi Zsófi (ismertebb nevén Buzz) szeretne lenni, légyszi segítsetek nekünk ebben!

Itt megtaláljátok az angyali blogot, ahol megnézhetitek milyen projektben gondolkodunk: Az elfogadás művészete

Közösségi alkotáson, művészeti nevelésen keresztül szeretnénk önkifejezésre ösztönözni hátrányos helyzetű gyerekeket és fiatalokat, technikákat tanítani nekik, sikerélményekhez juttatni őket és megmutatni a nagyközönségnek, hogy milyen értékeket tudnak létrehozni.

Nem kerül sok időbe, ide katt és szavazz Tasnádi Zsófira és Az elfogadás művészete projektre.
Köszi!

2011. június 14., kedd

500 méteres kampány

Kreatív, vállalkozó kedvű emberkék jelentkezését várjuk, akiknek van kedve elgondolkodni a fenntarthatóságon, van kedve kipróbálni magát mint programszervező. Szeptember utolsó hétvégéjén, a nemzetközi autómentes nap alkalmából civil szervezetek programjaival töltjük meg Pécs belvárosának egy részét. Mottónk, hogy "Te mit tennél 500 méteren?", mivel egy kutatás kimutatta, hogy Európában minden nyolcadik autóval megtett út 500 méter alatt van. Ezt az 500 métert töltjük ki ötleteinkkel, programjainkkal.
Minden további infót megtaláltok a szóróanyagokon, meg itt. Jelentkezni, csatlakozni lehet: 500meterzofi@gmail.com

2011. június 6., hétfő

Képzés ifjúsági munkásoknak ZION-ban

A Murál Morál Mezővel 2007 óta alkalmazzuk a közösségi falfestés módszerét gyerekek, fiatalok és felnőttek csoportjaival. Elsősorban Pécsen és a dél-dunántúli régióban működünk: többhónapos közösségfejlesztő projekteket, néhány napos festő tréningeket és fesztiválokon való néhány órás programokat vezetünk.

A közösségi falfestés módszerét (muralismo) egy nicaraguai szervezettől, a Funartétól (Fundación de Apoyo al Arte Creador Infantil) tanultuk. Katona Krisztina, a Murál Morál Mező vezetője egy évig részt vett a Funarte munkájában önkéntesként.

A „Szabad alkotás és a közösségi festés alapjai” c. képzésen Katona Kriszta a nicaraguai tapasztalatait szeretné megosztani, és egy kétnapos képzés keretében átadni mindazoknak, akiket érdekel:

- a módszer nicaraguai gyökerei és az eddigi magyarországi tapasztalatok

- a szabad festés és a közös alkotás fejlesztő hatása

- rajzos –és festési technikák gyakorlati alkalmazása

- csoportos témafeldolgozás nem-formális módszerekkel és ezekről való közös alkotás

- Miért éppen nagyképfestés? – a módszer pedagógiai és szellemi háttere

A képzés nemcsak azoknak szól, akiket érdekel a módszer, hanem azoknak is, akik szívesen együttműködnének önkéntesként a Murál Morál Mező munkájában.

A kétnapos gyakorlatalapú képzés egyben felkészülés is a 2011. június harmadik hetében 4-18 éves gyerekeknek és fiataloknak Pécsen tartandó egyhetes alkotó táborra, melyben a képzés résztvevői segítőként gyerekekkel, fiatalokkal is kipróbálhatják a képzésen tanultakat.

Kiket várunk?

Olyan fiatalokat, gyakorló ifjúsági munkásokat, ifjúságsegítőket, akik szívesen bővítenék módszertárukat a közösségi falfestés és a szabad festés technikáival, akár szívesen csatlakoznának a Murál Morál Mezőhöz önkéntesként.

Mikor?

2011.június 11-12-én (szombat-vasárnap) 8:00-12:00 és 13:00-17:00-ig

Hol?

Zenész Ifjúsági Otthonban (ZION)

Cím: Pécs, Zsolnay V. út 105. (Gyárvárosi Általános Iskolával szemben, Lidl mellett)

A képzés Katona Kriszta EVS önkéntes programjának a terjesztési részének eleme, aminek köszönhetően az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programjának támogatásával a részvétel ingyenes.

A részvételt 20 főben maximáljuk, jelentkezést a jelentkezési sorrendnek megfelelően fogadunk el, a következő oldalon található jelentkezési lap kitöltésével és a következő e-mail címre való elküldésével: soldierkrisz@yahoo.com

A képzés két napján ebédet biztosítunk, szálláskeresésben segítséget nyújtunk.

További információ a honlapunkon olvasható: www.muralmoral.hu vagy a 06205235599-es (Katona Kriszta) és a 06304058489 (Pajor Zsófia) telefonszámokon adunk.