2011. június 6., hétfő

Képzés ifjúsági munkásoknak ZION-ban

A Murál Morál Mezővel 2007 óta alkalmazzuk a közösségi falfestés módszerét gyerekek, fiatalok és felnőttek csoportjaival. Elsősorban Pécsen és a dél-dunántúli régióban működünk: többhónapos közösségfejlesztő projekteket, néhány napos festő tréningeket és fesztiválokon való néhány órás programokat vezetünk.

A közösségi falfestés módszerét (muralismo) egy nicaraguai szervezettől, a Funartétól (Fundación de Apoyo al Arte Creador Infantil) tanultuk. Katona Krisztina, a Murál Morál Mező vezetője egy évig részt vett a Funarte munkájában önkéntesként.

A „Szabad alkotás és a közösségi festés alapjai” c. képzésen Katona Kriszta a nicaraguai tapasztalatait szeretné megosztani, és egy kétnapos képzés keretében átadni mindazoknak, akiket érdekel:

- a módszer nicaraguai gyökerei és az eddigi magyarországi tapasztalatok

- a szabad festés és a közös alkotás fejlesztő hatása

- rajzos –és festési technikák gyakorlati alkalmazása

- csoportos témafeldolgozás nem-formális módszerekkel és ezekről való közös alkotás

- Miért éppen nagyképfestés? – a módszer pedagógiai és szellemi háttere

A képzés nemcsak azoknak szól, akiket érdekel a módszer, hanem azoknak is, akik szívesen együttműködnének önkéntesként a Murál Morál Mező munkájában.

A kétnapos gyakorlatalapú képzés egyben felkészülés is a 2011. június harmadik hetében 4-18 éves gyerekeknek és fiataloknak Pécsen tartandó egyhetes alkotó táborra, melyben a képzés résztvevői segítőként gyerekekkel, fiatalokkal is kipróbálhatják a képzésen tanultakat.

Kiket várunk?

Olyan fiatalokat, gyakorló ifjúsági munkásokat, ifjúságsegítőket, akik szívesen bővítenék módszertárukat a közösségi falfestés és a szabad festés technikáival, akár szívesen csatlakoznának a Murál Morál Mezőhöz önkéntesként.

Mikor?

2011.június 11-12-én (szombat-vasárnap) 8:00-12:00 és 13:00-17:00-ig

Hol?

Zenész Ifjúsági Otthonban (ZION)

Cím: Pécs, Zsolnay V. út 105. (Gyárvárosi Általános Iskolával szemben, Lidl mellett)

A képzés Katona Kriszta EVS önkéntes programjának a terjesztési részének eleme, aminek köszönhetően az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programjának támogatásával a részvétel ingyenes.

A részvételt 20 főben maximáljuk, jelentkezést a jelentkezési sorrendnek megfelelően fogadunk el, a következő oldalon található jelentkezési lap kitöltésével és a következő e-mail címre való elküldésével: soldierkrisz@yahoo.com

A képzés két napján ebédet biztosítunk, szálláskeresésben segítséget nyújtunk.

További információ a honlapunkon olvasható: www.muralmoral.hu vagy a 06205235599-es (Katona Kriszta) és a 06304058489 (Pajor Zsófia) telefonszámokon adunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése